Bel mij terug

Heeft u vragen over onze producten en diensten en wilt u dat wij telefonisch contact opnemen? Vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug.

  Uw Naam

  Uw telefoonnummer

  Uw e-mailadres

  Toelichting

  Financiële compensatie Corona virus werkgevers

  Geachte relatie,

  Nederland is momenteel in de greep van het Corona-virus. Deze situatie kan veel impact hebben op u als ondernemer. Is er minder werk of verwacht u een lagere omzet? Dan kunt u misschien gebruik maken van de maatregelen die de overheid het bedrijfsleven biedt, zoals bijvoorbeeld uitstel van betaling bij de belastingdienst of het aanvragen van werktijdverkorting.

  Uitstel van betaling 
  Indien u in financiële problemen dreigt te komen door het Corona-virus, kunt u onder bepaalde voorwaarden de belastingdienst vragen om uitstel van betaling van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Bij ondernemers die dit aanvragen wordt de invordering meteen stopgezet. Pas later wordt er beoordeeld of het verzoek terecht was. Dit dient u zelf in orde te maken via de belastingtelefoon omdat vanwege de privacy wetgeving wij dit niet in orde kunnen maken. Ook kunnen ondernemers die een lagere winst verwachten een verzoek indienen voor een verlaging van de voorlopige inkomstenbelasting aanslag 2020. Hierdoor betaalt u gelijk minder belasting. Indien dit wenselijk is vernemen wij het graag.

  Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
  Bedrijven kunnen in liquiditeitsproblemen komen als gevolg van het coronavirus en bredere economische effecten. Banken en andere financiers kunnen bedrijven helpen door tijdelijke verstrekking van een overbruggingskrediet of een ophoging van het Rekening Courantkrediet (RC-krediet). Ook opschorting van aflossingen van bestaande kredietlijnen is een mogelijkheid die financiers zelf kunnen treffen. Indien de problemen toenemen kunnen maatregelen nodig zijn om MKB’ers te ondersteunen.
   
  Werktijdverkorting
  De werktijdverkorting kan voor u als ondernemer de oplossing zijn bij een tijdelijke omzetdaling vanwege het Corona-virus. U doet er dan ook verstandig aan hier niet lang mee te wachten als deze situatie op uw onderneming van toepassing is. Voor oproepkrachten met een nul-urencontract en uitzendkrachten kunt u geen werktijdverkorting aanvragen.

  Het UWV vergoedt (achteraf!) 70% van het loon voor de uren die uw personeel niet heeft gewerkt tijdens de vergunningsperiode. Dit geldt alleen voor de uren waar u een vergunning voor heeft gekregen. U bent dus als ondernemer minder loonkosten kwijt, terwijl daarnaast ook nog eens uw medewerkers volledig bij u in dienst blijven.
   
  Vergunning Werktijdverkorting aanvragen
  U vraagt een vergunning voor werktijdverkorting aan bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Deze vergunning geldt in eerste instantie voor maximaal 6 weken. Verbetert de situatie binnen 6 weken? Dan kunnen uw werknemers weer gewoon aan het werk. Als er nog geen verbetering is, kunt u een verlenging van de vergunning aanvragen. De werktijdverkorting mag in totaal maximaal 24 weken duren.  
  https://www.uitvoeringarbeidsvoorwaardenwetgeving.nl/mozard/!suite09.scherm1089?mWfrs=63207&mNch=shyvl5uiip
  Zodra u genoemde vergunning heeft ontvangen moet u dit melden bij het UWV. Hiervoor dient u onderstaand formulier te gebruiken. Een verlenging van de vergunning hoeft u niet opnieuw bij het UWV te melden.
   
  https://www.uwv.nl/werkgevers/formulieren/melden-werktijdverkorting.aspx?utm_source=Nieuwsbrief+NVE&utm_campaign=c7c988878e-EMAIL_CAMPAIGN_2020_03_13_01_56&utm_medium=email&utm_term=0_47b267a545-c7c988878e-227487293
  Aanvraag Werktijdverkorting
  Heeft u bij het UWV aangegeven dat u een vergunning voor de werktijdverkorting heeft ontvangen? Dan kunt u na afloop van de vergunningsperiode voor uw werknemers een tijdelijke WW-uitkering wegens werktijdverkorting aanvragen. Voldoen uw werknemers aan de eisen van de Werkloosheidswet? Dan krijgen zij deze tijdelijke WW-uitkering. Het UWV vergoedt achteraf dan de uren dat ze niet werkten tijdens de vergunningsperiode.
  U kunt de tijdelijke WW-uitkering aanvragen via onderstaande link. Let op! Dit kan pas in de zevende week (na afloop van de vergunning voor de werktijdverkorting). Het UWV betaalt de tijdelijke WW-uitkering aan u als ondernemer uit. U betaalt dan in de meeste gevallen het volledige salaris door aan uw medewerkers.
   
  Tijdelijke WW-uitkering wegens werktijdverkorting aanvragen
  Natuurlijk kunnen wij u met bovengenoemde aanvragen en meldingen
  ook van dienst zijn. Neemt u in dat geval contact met ons op. Wij vragen u wel om zoveel mogelijk uw vragen per email te stellen, omdat wij bijzonder veel vragen hierover krijgen in de voor ons reeds drukke periode van het jaar.

  Contactgegevens

  Stationsstraat 5
  4571 LA Axel
  +31 (0) 115-691496
  info@first-choice.nl
  KvK nummer: 83284672